ANDEN MÅNED

Så er der nyt fra vores A&D’ere på udlandsophold. Denne gang kan du læse om hvordan de studerende mærker presset fra afleveringer, quizzes og eksamener. Flere af de studerende beretter også om deres ‘mid semester breaks’, hvor der har været tid til at opleve andet end universiteternes fire vægge.

Anine i Østrig fortæller om en radikalt anderledes undervisningstilmelding sammenlignet med ‘udramatiske STADS’:

Men her kører man ikke med fagpakker som derhjemme, så det er et kapløb med alle de andre studerende at få plads på de ønskede fag. Det gælder altså om at være gode venner med browsere og netværk når den online tilmelding åbner. Flere gange er der overbooket inden der er gået 20 sekunder! …læs mere her.

Janne i Australien skriver blandt andet om prøvelserne ved at dele en lejlighed med ni andre studerende:

Jeg bor nemlig i en delelejlighed med hele ni andre mennesker, hvilket det meste af tiden er en fornøjelse; specielt fordi de fleste ligesom jeg er internationale studerende. Dog er det en omvæltning, blandt andet fordi alle har forskellige forventninger til rengøring og andre huslige pligter… læs mere her.

Mathilde i Thailand funderer blandt andet over kulturforskellene i Danmark og Thailand:

Denne meget afslappede kultur er noget man skal være forberedt på, ved et udvekslingsophold i Asien, og ligeledes skal man ruste sig med tålmodighed. Ligeså inspirerende undervisningen kan være, ligeså frustrerende kan den være når læreren kommer 45 minutter for sent med en cappuccino i hånden og lader som ingenting… læs mere her.

Læs endnu flere udlandsberetninger her:

Nicolaj i Kina
Katrine i Tasmanien
Sara i New Zealand
Michael i Australien
Line i Australien
Lotte i Australien
Sandie i England