HURTIG COLLAGE UDEN RENDERING

Få inspiration til, hvordan man hurtigt kan lave en simpel illustration lækker at se på.

Dygtige Alex Hogrefe viser på sin hjemmeside, Visualizing Architecture, hvordan man kan lave simple billeder superflotte på ingen tid. Han ville se, hvad han kunne få ud af en halvfærdig sketchup model og lidt photoshop. Se her, hvad han fik tryllet frem.

1_Train_Collage_Base_Image

En rå model udgør basen. Billedet skal nu underlægges andre teksturer og materialer i Photoshop.

2_Train_Collage_Background

Der lægges en baggrund på, og stålstrukturen trækkes frem og placeres på sit eget lag. Da stålet ikke er renderet, har Alex Hogrefe gjort stålet mørkere for at give det et abstrakt look.

1_Train_Collage_Textures

Alex Hogrefe har i forvejen fundet forskellige teksturer og lagt dem i en mappe, så han hurtigt kan smide dem ind i Photoshop. På billedet ses nogle af dem, han fandt.

3_Train_Collage_Screens2

Metalnettet giver et industrielt look. Et lag af vildt græs definerer jordplanet.

4_Train_Collage_Brick2

Hovedgaden består af historiske murstensbygninger, og det skal afspejles i det nye design. Da billedredigeringen skulle gå stærkt, er der ikke brugt tid på omhyggeligt at designe murstenene. I stedet er der tilføjet en skygge, der skal adskille murstensfacaden fra skærmen og give billedet ekstra dybde.

5_Train_Collage_Tracks2

Togskinner er sat ind, og farven omkring skinnerne er fjernet. Det hvide område understreger de forskellige zoner i billedet.

6_Train_Collage_Flowers

Det vilde græs og blomsterlivet er en vigtig del af designet. For tydeligt at forbinde dette med arkitekturen, er farverne blevet meget mættede. Samtidig er der brugt mange forskellige teksturer i landskabet.

7_Train_Collage_Sharpened-1080x675

Ved hjælp af Topaz Labs PS Plugin er der lavet flere detaljer, og billedet er blevet skarpere. På den måde er vegetationen langt tydeligere og pæn at se på.

… og således kan man forholdsvis hurtigt ende med et flot resultat – uden komplicerede modeller og rendering. Vil du se mere til Alex Hogrefes arbejde, så klik ind på http://visualizingarchitecture.com.

// Josefine Brader