PÅ BESØG HOS DESIGNVIRKSOMHEDEN IDEAAL

Ideaal er en femmandstegnestue som primært gør sig i produkt- og servicedesign, og som har stærke rødder i A&D-studiet. De har en afdeling i Helsingør og i Aalborg, hvor jeg netop har været på besøg i sidstnævnte, som har til huse i Møllegade i det kreative kontorfællesskab Syndikatet, som Ideaal har været med til at grundlægge.

Jeg har besøgt Christoffer Mørch, partner og medstifter af Ideaal, som har været i gang siden han blev færdig på Arkitektur & Design i 2009. Han fortæller, at han for nyligt var med til at designe smartphone-docken Acorn, som kommer i handlen i fjerde kvartal af 2014.

Startskuddet til Acorn blev da stifterne af virksomheden Enveo kom til Ideaal med ønsket om at lave en højkvalitets smartphone-dock. Et af kravene var at docken – i modsætning til andre smartphone-docks – skulle blive stående på bordet, når man fjerner telefonen.

Holdet ved Ideaal målte, at eksempelvis Apples seneste telefon slipper laderstikket ved et lige træk på 1,2 kg, og der kræves endnu mere kraft ved et skævt træk. Den umidelbare løsning ville være at docken fik en tilsvarende tung vægt. Christoffer fortæller i denne sammenhæng, at den krævede vægt ville gøre docken større og dyrere at konstruere, samt dyrere i fragt. Derfor har Ideaal fundet en speciel nanobelægning til undersiden af docken, som gør at den bliver stående på bordet, selv om den ikke vejer 1,2 kg..

enveo-dock-ideaal

Selve docken er desuden lavet i Kebony, som er bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ (såsom teaktræ), hvor man imprægnerer med en patenteret teknologi. Christoffer fortæller også, at han tænker Acorn-docken bør have en skulpturel fremtoning, da den det meste af tiden står hen uden en smartphone.

Inden vi siger farvel, spørger jeg Christoffer om hans tid som A&D-studerende, hvortil han fortæller, at han er glad for sin tid ved A&D, som han føler har introduceret ham til hele designprocessen; fra første idé til færdige holistiske produkter og services, der tager hensyn til både brugerne, teknikken og producentens forretning.

Han opfordrer i denne sammenhæng nuværende studerende til at være bevidste om hvilke af studiets kompetencer, de vil mestre og dermed selv sørge for at blive bedre til disse.

Ideaal har på nuværende tidspunkt to praktikanter fra A&D og kunne i fremtiden være interesseret i flere.

Se mere om Acorn-docken her eller besøg Ideaals hjemmeside.

//Andreas Knigge

  1 comment for “PÅ BESØG HOS DESIGNVIRKSOMHEDEN IDEAAL

Comments are closed.