GODE RÅD TIL NYE A&D’ERE

ADVICE logo til råd

Vi har på ADvisen brugt sommerferien på udfritte ældre studerende om gode råd til I nye studerende, som kan hjælpe til at gøre livet som ny A&D’er lidt nemmere. Her er hvad det blev til:

 

Først og fremmest skal man som ny universitetsstuderende måske lige vænne sig til at det er ens eget ansvar at holde sig opdateret. Her kommer langt de fleste informationer på AAU-mail og/eller Moodle (find forklaringen her). Det kan i starten være en jungle at finde rundt i, men (og her kommer det andet råd); fat mod!

 

»Selv om det hele kan virke som en stor mundfuld i starten, bliver det hurtigt nemmere at overskue« (Mikkel, 3. semester). Man kan også altid komme langt med at spørge sine medstuderende, sin tutor eller for eksempel bruge de forskellige Facebook-grupper –og selvfølgelig ikke mindst; søg information her på arkitekturdesign.dk eller brug den officielle Facebook-side til at stille spørgsmål.

 

»Læs studievejledningen/semesterbeskrivelsen!« (Ida, 3. semester). En god start til at få begreb om hvert semesters indhold og opbygning i forhold til undervisning, eksaminer, mål og vurderingskriterier, kan være at læse Studieordningen, som du finder her. Start eventuelt bare med at læse hvad der gælder for dit semester.

 

»Lad være med at købe alt det underviserne siger« (Maria, 5. semester). Hvad angår anskaffelse af bøger, blyanter, blokke m.m., så lyder rådet fra de ældre studerende, at det kan være en god ide at se tingene an først, da der er nogle ting man kun bruger få gange. Det er helt OK ikke at købe ALT hvad underviserne mener, kan være en god ide. Vurder selv, hvad du mener, du kommer til at få brug for. Tal eventuelt med dine medstuderende og/eller ældre studerende og hør hvilke tanker og erfaringer de har gjort sig.

 

»Tag i Archi Tegn (der hvor man køber tegneredskaber, blokke osv.) i god tid, så du undgår at stå i kø med alle de andre nye studerende –samt undgår at alle de (nice) ting, du skal bruge, er udsolgt« (Anne Charlotte, 5. semester)

 

Skal du ud og anskaffe dig en ny computer, kan det være noget af en opgave at finde ud af hvad der er bedst. Den mest populære diskussion går på valg af styresystem (fx MAC eller Windows?). Men følger du Nikolines råd her, så er du rimelig godt sikret: »Gå efter en computer med en god processor og et godt grafikkort (evt. Envida Quadro). Og som udgangspunkt minimum 8 GB Ram« (Nikoline, 5. semester) (læs evt. den nyeste computerdiskussion her).

 

Når det gælder projektarbejdet, så har de rutinerede A&D’ere også et par velmenende råd:

  1. Opnå en god gruppedynamik: »Snak grundigt med Jeres medstuderende om forventninger, præferencer og fritidsinteresser inden gruppedannelse« (Jacob, Kandidat i Architecture i 2013).
  2. Pas på med altid at varetage den samme type opgaver: »Drenge: lad være med at blive 3D/render monkeys, og piger: lad være med kun at stå for opsætning af rapport og at rette tekster! Det fungerer godt i starten, men man fortryder hurtigt at man kun kan “én” ting« (Alexander, 5. semster)
  3. Få inspiration til egne studieprojekter: »Besøg Arkitektur & Designs udstillinger –specielt ved bachelor- og afgangsudstillinger er der rig inspiration at hente« (Inger, 7. semester) (Information om disse udstillinger, og hvornår de finder sted, sendes ud via AAU-mailen)

 

Sidst men ikke mindst; brug arkitekturdesign.dk til at finde de informationer du har brug for, og hold dig endelig ikke tilbage med at tage kontakt til teamet bag, hvis der er noget du vil vide!

//Camilla

 

Headerbillede: PROGRESSGREEN