Maria i Auckland

Mit navn er Maria. Jeg læser arkitektur og design på 5. semester, og har dette semester skiftet AAU ud med University of Auckland, New Zealand. Da både årstider og tid er er vendt på hovedet, startede jeg tilbage i juli, så opholdet rækker nu mod enden, for at jeg endelig kan gå på sommerferie.  Her er et indlæg om min tid i New Zealand!

maria3
Et udvekslingsophold giver mulighed for at få sat sin uddannelse i et nyt perspektiv. Man lærer at alle uddannelsessystemer er forskellige, men også hvor meget indflydelse kultur egentlig har på arkitekturen. Hverdagen med gruppearbejde er langt fra den samme i New Zealand, da man her i større grad arbejder individuelt eller aldrig har hørt om PBL (problembaseret læring). Derudover er fokus i forelæsningerne også en del anderledes, eksempelvis har de i New Zealands lavere standarder for miljø og bygninger end i Europa.

maria8maria1
Jeg er den eneste udvekslingsstuderende på arkitektur. Første skoledag var derfor ret intimiderende da ingen vidste at jeg kom.  Når man rejser udlands skal man være frisk på at møde nye mennesker fra første dag, og det bliver testet når man har 100 andre medstuderende. Da man kun er her for en kort stund er man dog ikke lige interessant for alle kiwier så heldigvis er der en masse internationale som er lige så friske på at møde dig og udforske New Zealand.

maria4

Da universitet ved dette, har alle internationale derfor orientering en uge før studiestart, i håbet om at du får skabt et netværk så hurtigt som muligt, her mødte jeg blandt min gode veninde og min ene roomate. Det betyder derfor venskaber på kryds og tværs af både hele verden men også studier. Kultur og sprog er derfor et stort samtaleemne. Man skal ikke være bange for at rejse på udveksling alene, for man vil aldrig være alene. Ud af de mange hundrede af mennesker du møder på din vej, skal der nok være en som vil være din ven. Jeg kan derfor også kun anbefale at bo på uni accomondation. Det er her jeg har mødt alle mine venner, og taget på ture fra, og så keder man sig aldrig med alverdens uni-tiltag lige fra bal, gæsteforelæsninger, fokus uger osv.

maria7 maria6
Udvekslingsopholdet har skærpet mit engelsk markant, da alt i min hverdag foregår på engelsk, lige fra samtaler med vejleder til sjov og spas med mine roomates.
New Zealand er jo hobitternes land men også er en sand naturperle og byder på hele paletten af naturoplevelser, og har en stærk national maori kultur som man vil se overalt. Man finder derfor også tid i kalenderen til weekendture ud i det blå. Imens længere ture er gemt til ferien hvor november skal november tilbringes som backpacker på sydøen.
maria5 maria9maria10
Et udvekslingsophold er en fantastisk oplevelse og vi er privilegeret ved at AAU har udvekslingsaftaler rundt i hele verden. Det har rykket mange grænser og givet oplevelser samt minder for livet. Det er dog også hårdt arbejde og selvom billederne siger noget andet, så er der altså stadig et studie som skal passes, og ligesom hvis man var i DK så er det altså ikke lige sjovt hver dag. Processen op til afrejse er lang med op og nedture. Den er fyldt med legatansøgninger, fomularer, forhåndsmerit, frustrationer osv. Så man ved egentlig først at det bliver til virkelighed når man stiger på flyet med passet i hånden.

maria2

Ude er godt men som de fleste andre der har været på udveksling så kan jeg også sige, at jeg glæder mig til at være tilbage på AAU. Det er altså noget helt andet hjemme i Aalborg.