NYTTIGE LINKS

Her har vi forsøgt at samle links til alle de sider du kan få brug for som A&D-studerende. Har du ikke brug for at læse om de forskellige sider, så brug i stedet menupunktet for at navigere til de forskellige links.

 

UNISTART

UniStart er en vigtig hjemmeside for ansøgere til en uddannelse og for optagede studerende på en bachelor- såvel som en kandidatuddannelse. Alt efter hvilken status du har, kan du finde forskellig nyttig hjælp på siden – eksempelvis se status for behandlingen af din ansøgning, finde din indbakke med vigtige mails fra Studiekontoret, bekræfte din studieplads, bestille studiekort og finde din AAU e-mail adresse.

Besøg UniStart her

 

MOODLE

Moodle er der hvor du får adgang til relevante undervisnings- og læringsmaterialer, som eksempelvis slides, litteraturlinks, skemaer og opgaver. Det er også på Moodle du finder studierelevant information fra undervisere, semesterkordinatorer, sekretærer m.fl..

Alle brugere på AAU, som har en AAU-emailadresse, kan automatisk tilgå Moodle her.

 

AAU-MAIL (OUTLOOK)

AAU-mailen er den eneste mailadresse Aalborg Universitet benytter som kontaktvej til de studerende (til nye studerende: Du får oplyst din mailadresse i UniStart sammen med den første adgangskode hertil). Denne mail-adresse og tilhørende adgangskode bruges som login til de fleste IT-systemer ved Aalborg Universitet.

Du kan logge ind på din AAU-mail her.

 

STADS

STADS er universitetets administrative database, hvor blandt andet oplysninger om dine eksaminer lagres. Du har selv adgang til dine oplysninger på STADS via STADS-selvbetjening. Her kan du eksempelvis udtrække din studiejournal, som kan benyttes, hvis du skal ansøge om at skifte studium til en anden uddannelsesinstitution. Det er også på STADS, at du tilmelder dig semesterundervisningen.

Du finder STADS på følgende adresse: www.selvbetjening.aau.dk

 

AUB – AALBORG UNIVERSITETSBIBLIOTEK

Søg efter og reserver materialer på AUB her.

Hvad ikke så mange ved er at man faktisk kan booke en vejledning til informations- og materialesøgning, når man fx er i gang med at skrive projekt. Book vejledning her.

Har du hjælp til noget knap så omfattende, kan du også benytte dig af online-chatten som er ude i siden på AUB.

 

AUB – FJERNADGANG

Via fjernadgang kan næsten alle bibliotekets elektroniske materialer, samt diverse databaser og forlag Aalborg Universitet abonnerer på, tilgås selvom man ikke sidder på AAUs netværk. Hvis du er tilknyttet AAU, skal du blot logge ind med AAU-mail og password, så har du adgang. Læs mere her.

HVORDAN LOGGER JEG IND?

Du finder login via fjernadgang på alle ressourcer her på vores webside, og i vores søgemaskine. Du kan ikke logge direkte ind i fjernadgangssystemet.

Dit login er din @xxx.aau.dk eller @rn.dk email-adresse, og matchende kode. Det er de samme oplysninger som du anvender ved AAU-mailen. 
Du skal ikke oprettes selvstændigt på biblioteket for at benytte fjernadgang.

 

PROJEKTBIBLIOTEKET

En god hjælp til inspiration til problemfelt, metode, videnskabsteori eller andet, hvor man sidder fast i projektskrivningen, kan være at se hvad andre studerende har skrevet projekter om. På Aalborg Universitets Projektbibliotek kan man lave en søgning på emneord, semestre etc.. Aalborg Universitets Projektbiblioteket fungerer som online publicering af digitale udgaver af afgangsprojekter og specialer fra hele universitetet og formidler disse som væsentlige videnprodukter fra AAU.

Her finder du projektbiblioteket.

 

KARRIERECENTER

Aalborg Universitets Karrierecenter hjælper hovedsageligt studerende til at få en så let overgang til arbejdsmarkedet som muligt via bl.a. karrierevejledning og -coaching, formidling af praktik, studiejob og projektsamarbejde samt jobsøgnings- og kompetenceafklaringskurser og andre karriererelaterede arrangementer.

Tjek karrierecenteret ud her.

Karrierecentret afholder hvert semester et bredt udbud af karriererelaterede kurser og arrangementer, der skal klæde studerende godt på til det liv, der venter efter endt uddannelse. 

Arrangementerne kan både være kurser i jobsøgning og kompetenceafklaring, men også arrangementer som den årlige Karrieremesse i Gigantium, praktik- og studiejobbørs, snart-kandidatmøder og virksomhedsbesøg.

 

A&D’S STUDIEVEJLEDNING

Arkitektur og Designs studievejledere, som selv er studerende på uddannelsen, kan blandt andet vejlede om indholdet og arbejdsbelastningen på studiet, optagelse, eksamensregler, dispensationer, studiemiljø eller fortælle mere om hvordan det i det hele taget er at studere ved Aalborg Universitet.

Find kontaktoplysninger på studievejlederne her.

 

UDDANNELSESTJEKKEREN

Uddannelsestjekkeren viser Aalborg Universitets uddannelser, og hvordan de kan kombineres. Den viser desuden enkelte uddannelser fra andre institutioner, som giver adgang til kandidatuddannelserne på Aalborg Universitet.

UDDANNELSESTJEKKEREN KAN BRUGES:

  • Når du skal til at vælge videregående uddannelse
  • Når du er i gang med en uddannelse

DET KAN DU MED UDDANNELSESTJEKKEREN:

  • Få vist eller søg efter bacheloruddannelser/professionsbacheloruddannelser – hvad kan de kombineres med?
  • Få vist eller søg efter kandidatuddannelser – hvad kan de kombineres med, og hvilke uddannelser giver adgang?
  • Få vist eller søg efter tilvalgsfag – hvad kan de kombineres med?
  • Send en e-mail med mulige kombinationer eller print dem ud
  • Informationer om studiestruktur og overvejelser om valg af uddannelse.

Prøv uddannelsestjekkeren her.

Vær dog opmærksom på at resultaterne fra uddannelsestjekkeren kun er vejledende. Henvend dig altid i sidste ende til en studievejleder eller studienævnet for nærmere information.

KONTAKTINFORMATION:
A&D’s studievejledning
Den Centrale Studievejledning
Studienævn for Arkitektur og Design

 

SU – REGLER OG SATSER

Her har vi samlet en række nyttige links angående SU.