REACHI – THE MISSING LINK

Ida Stougaard Andersen og Pernille Skjødt dimitterede fra Aalborg Universitet med speciale i Industrial Design sommeren 2014. I deres afgangsprojekt udviklede de Reachi – the missing link, som er et kommunikationsværktøj. Den gør det muligt at kommunikere under naturkatastrofer, når kommunikations- og el-ledninger er beskadiget eller ødelagte. Dette gøres ved hjælp af en modnet mesh-teknologi, som er udviklet til at være det manglede kommunikationsled mellem frivillige og Røde Kors-medarbejdere. På den måde skabes der et overblik over katastrofen, og man kan dermed sikre, at de nødvendige ressourcer bringes hen til det rigtige sted i tide.

  GScreen Shot 2015-04-03 at 07.33.33 kopi

Efter specialet har Ida og Pernille arbejdet videre på Reachi og deltaget i flere konkurrencer. De har blandt andet været med i Hans Sauer Award, hvor de nåede til finalen og endte på en flot andenplads. Finalen blev afholdt i januar måned i München. Her fik de muligheden for at dele og udvikle projektet sammen med de øvrige finalister samt deltage i debatter og foredrag. Som Ida beskriver:

Der var en helt unik stemning på Impact Hub i München, hvor man virkelig kunne mærke, at folk brændte for at ændre noget i verden. Ikke for at tjene penge. Ikke for at få en masse opmærksomhed. Men for at hjælpe og forandre den nuværende situation til en bedre.

Du kan selv opleve stemningen i München her: https://vimeo.com/122808812

Screen Shot 2015-04-07 at 10.21.12

Fotos af: David Freudenthal – fra Hans Sauer award

For at deltage i Hans Sauers Award sendte Ida og Pernille skriftlig og visuelt materiale ind. En stor del af konkurrencematerialet havde de i forvejen lavet i forbindelse med afgangsprojektet på Aalborg Universitet.

G11046818_948646968481359_7531274331421734373_o

Fotos af: Ida Stougaard Andersen og Pernille Skjødt 

I München havde Ida og Pernille en mentor fra IDEO. Herudover mødte de investorer og forskere, som udviste stor interesse for projektet, ofte af samme grund:

Vi tror på, at vi kan gøre en forskel efter naturkatastrofer har hærget, og i sidste ende være med til at redde liv! Og det er en mission, de fleste kan forholde sig til. Især da vejen til det er kommunikation, og vi lever i en verden, hvor vi alle er blevet enormt afhængige af daglig adgang til kommunikation igennem mobiltelefoner. Bare forestil dig, at du befandt dig i dit livs største krise, og du ikke kunne få kontakt med nogen for at søge hjælp, information eller forsikring om, at dine kære er i live.

Udover Hans Sauer Award har Reachi vundet to priser hos IF Universal Design Award 2015. De vandt for ’Expert Favourite’ og ’Consumer Favourite’. Derudover skal Ida og Pernille deltage i finalen i Global social Venture Competetion (GSVC) i Californien efter påske. Kort efter skal de forsvare projektet ved Social Iværksætterpris i København.

GPhoto-1_studio-render-grid

Fotos af: Ida Stougaard Andersen og Pernille Skjødt 

I fremtiden drømmer Ida og Pernille om at realisere projektet og har derfor stiftet virksomheden LinkAiders. Her arbejder Pernille fuldtid og Ida på deltid, da hun også har et job hos Nordea som Customer Experience Designer. Derudover er de forsat i dialog med Dansk Røde Kors, og planlægger at rejse til Filippinerne for at præsentere projektet til Filippinsk Røde Kors indenfor de kommende måneder.

// Liza Køster