UNIKT RØGSYSTEM BLEV REALISERET UNDER ET ÅR EFTER PROJEKTAFSLUTNING

De to Industriel Design-afgangsstuderende, Thue Kristensen og Camilla Dahl Hansen, har i samarbejde med Martin Professional, som er verdensførende indenfor intelligent lys og røgmaskiner, udviklet et unikt røgmaskine-system, som dækker alle natklubbens behov for røg. Under et år efter afgangsprojektet kan røgmaskine-systemet nu købes, og den er allerede på vej ud til adskillige natklubber.

Screen Shot 2015-06-23 at 19.23.02

I projektet blev systemet kaldet Jem DUAL, men kaldes i dag Rush Club smoke Dual og det varetager alle behov for røg i en natklub. Systemet består af en base, hvori røgvæsken er placeret, samt to forskellige røghoveder med hver sin funktion – brugeren kan både tilkoble haze- eller røghoveder. For at få Rush Club smoke Dual til at fungere hensigtsmæssigt, Camilla og Thue udviklet en ny røgvæske, som har egenskaberne til at skabe både en tæt og hvid effektrøg og en ensartet haze. Dette er gjort gennem tests ved forskellige blandingsforhold og koncentrationer af stofferne i røgvæsken.

Screen Shot 2015-06-22 at 07.10.53

Rush Club smoke Dual er udviklet igennem et afgangsprojekt i 2014, hvor brugerens behov har været i fokus. Igennem brugerundersøgelser viste det sig, at klubberne ofte har flere typer af røgmaskiner for at opnå den ønskede røg.

”Forskellige typer maskiner kræver forskellige røgvæsker, hvilket skaber problematikker idet forskellige personer påfylder disse væsker”, siger industriel designer Camilla Dahl Hansen, og makkeren Thue Kristensen tilføjer:

”Så hvorfor ikke designe et system med flere funktioner, som dækker hele natklubbens behov for røg, og som samtidig er uproblematisk at påfylde?”

Screen Shot 2015-06-26 at 04.51.40En klub har ofte flere maskiner opsat, hvilket resulterer i et utal af kabler, som gør servicering af de enkelte produkter problematisk. Derfor er der implementeret en Cable Clip-løsning, der samler alle klubbens kabler. Desuden har Rush Club smoke Dual et generisk håndtag, som gør muligt både at benytte den som et stående produkt eller ophængt i klubbens loft. Styringen af røgsystemet gøres ved brug af én ny intuitiv og generisk fjernbetjening, som tilpasser sig den enkelte bruger og brugssituationen.

Screen Shot 2015-06-26 at 04.52.48
De to industriel design studerende byggede selv de første fungerende prototyper fra metalemner samt 3d-printede plastdele og monterede printboards, ledninger osv. Dette blev gjort for at kunne forudse evt. problemer før produktet og 3D filer blev overleveret til fabrikken i England. Denne “hands-on” erfaring testede de studerendes viden samt tekniske kompetencer da der ingen manual eller samlevejledning fandtes – deres evner som designere kom på den ultimative prøve da alle specialfremstillede emner og standardkomponenter skulle fungere sammen.
Screen Shot 2015-06-26 at 04.51.52
Disse prototyper blev også brugt til at validere de simulerede resultater, bl.a. om de nydesignede chassiser kunne aflede varmen fra varmelegemerne effektivt nok samt teste om tolerancerne passede til produktionsmetoden.

//Liza Køster