SAYS WHO

ADvisen har været på besøg hos den tidligere A&D-studerende, Nikolaj Duve, der sammen med barndomsvennen Kasper Meldgaard har tegnestuen SAYS WHO.

OM SAYS WHO 

Det hele begyndte, da Nikolaj var i praktik hos en dansk møbel-tegnestue i Milano. Her kom Kasper på besøg, og sammen udviklede de produktet DEFINE Dining Table til Bolia Design Award 2010, hvor de kom på en flot andenplads. Dette var blot starten på deres succes.

Screen Shot 2015-04-12 at 21.02.17

I 2010 blev Nikolaj færdiguddannet industriel designer, og sammen med Kasper startede han tegnestuen SAYS WHO. Kasper er uddannet bygningsingeniør og har en HD uddannelse, og derfor har han ansvaret for forretningsdelen, mens Nikolaj har ansvaret for designdelen.

DESIGNPROCESSEN 

Når der udvikles produkter, er Kasper i tæt dialog med kunderne. Her fortæller de om deres krav til produktet, hvilket ender ud i et designbrief. Herefter tager Nikolaj over og begynder på skitseringen og idéudviklingen. Sideløbende sker der en research, hvor markedet undersøges. Udvælgelse af konceptet foregår i fælleskab, da Nikolaj og Kasper har den opfattelse at jo flere synspunkter, des bedre output. Til slut igangsættes produktudviklingen, hvor de tekniske specifikationer bestemmes og der udarbejdes en 3D-modellering.

I dag har SAYS WHO tre ansatte og to praktikanter. Udover Nikolaj og Kasper er der Thue Kristensen, som er produktdesigner og tidligere A&D-studerende. Deres designområde er primært møbler såsom stole, sofaer og borde til Dining og Living. Stilen er skandinavisk med fokus på form.

Tegnestuen er beliggende i latinerkvarteret i Aarhus. Når man træder ind på tegnestuen, bliver man inspireret fra første øjeblik. Det er et stort rum, som er delt op i forskellige områder. Her kan man gå på opdagelse og afprøve mange af deres produkter.

IMG_30884

SAYS WHO PRODUKTER

Siden 2011 har SAYS WHO designet for flere kendte brands såsom Bolia, Ilva og Trip Trap. Udover Danmark har de også sat deres spor på det internationale marked. De er blandt andet en del af John Lewis Design Collectives, som er et engelsk stormagasin, hvor Englands mest talentfulde designere er samlet. Her har SAYS WHO designet Why Wood møbelserien.

Screen Shot 2015-04-15 at 12.23.49

Hertil har SAYS WHO designet NARU stolen til det bosniske firma Artisan solid wood furniture. Stolen har et skandinavisk og moderne look og er et kunstværk i sig selv. Stolen er lavet af træ med detaljer i rustfrit stål og er fræset ud af et stykke. Den fås i 6 forskellige træsorter. Udover stolen har de designet et bord og et tv-møbel i samme serie. Du kan se mere her: www.artisan.ba/en/products#collection/naru

Screen Shot 2015-04-13 at 17.59.09Screen Shot 2015-04-15 at 12.24.55

GODE RÅD TIL A&D STUDERENDE 

Nikolaj opfordrer til at målrette studiet alt efter ens interesse orientering. Om det er møbeldesign, industrielt design eller service design, da uddannelsen er bred. Derudover også at lægge vægt på de tekniske fag, da man her får en grundlæggende viden om kraftpåvirkninger, materialer og produktionsmetoder. Har man styr på dette, kan man komme ret langt i designprocessen, før man går videre til prototyper, og hermed kan man spare en masse tid.

Har du lyst til at se flere produkter fra SAYS WHO? Så besøg deres hjemmeside her: www.sayswho.dk

// Liza Køster